پایگاه رسمی اطلاع رسانی طایفه بَزی

به پایگاه اطلاع رسانی طایفه بَزی خوش آمدید

پایگاه رسمی اطلاع رسانی طایفه بَزی

به پایگاه اطلاع رسانی طایفه بَزی خوش آمدید

پایگاه رسمی اطلاع رسانی طایفه بَزی
این سایت فقط جهت آشنایی کاربران گرامی با قوم اصیل سیستانی و طایفه بَزی می باشد

و دارای هیچ وجه دیگری نمی باشد. کپی با ذکر منبع بلامانع است.


از کادر ذیل می توانید در سایت جست و جو کنید.
logo-samandehi
نویسندگان
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

۲۳ مطلب توسط «عباسعلی بزی» ثبت شده است

شال مردم داری سیستانی ها در شرف ثبت ملی شدن است

اما شال مردم داری به چه معنا است :

شال مردم داری بدین معنا است که اگر در بین طوایف سیستانی اختلافی اتفاق بیفتداین اختلاف با جمع شدن در منزل بزرگ یکی از طوایف که در اصطلاح بومی سردار ان طایفه است بر روی یک فرش یا قالی می نشینند و اختلاف را رفع می کنند.

این شال مردم داری بین بزرگان و ریش سفیدان برگزار می شود و اگر جوانانی این اختلاف را برپا کرده باشند آن جوانان در این مراسم شرکت داده نمی شوند  و بزرگ آن طایفه و پدر یا پدر بزرگ یا بزرگ آن تیره (هر طایفه دارای چند تیره می باشد) شرکت می کنند.

بده بستان ها در شال مردم داری

در اختلاف های کوچک مثل زد و خورد و زخمی شدن بین طوایف عموما هیچ بده وبستانی وجود ندارد.  و گفته می شود شاید در آینده از طرف ما خطایی سر بزند و شما باید ببخشید. اما در اختلافات بزرگ مثل کشته شدن بده بستان غیر نقدی وجود دارد

اگر کشتن و کشته شدن از یک تیره و طایفه باشد باز هم بده و بستانی وجود ندارد.

اما اگر کشتن و کشته شدن از دو طایفه متفاوت باشد یا دو تیره متفاوت باشد یک یا چند پسر و دختر ازدواج می کنند . شاید کلمه بده بستان در این مورد درست نباشد چرا که به دلیل اینکه این دو تیره یا طایفه دیگر با هم درگیر نشوند با هم  وصل می شوند و وصلت می کنند. البته با رضایت دختر و پسر  و این گونه دیگر اختلاف ها حل می شود. وبه  قول مردم سیستانی  این دو  تیره  یا طایفه دیگر از یک گوشت و ناخون می شوند.

اما این امر مرسوم هست که وقتی در شال مردم داری موضوع حل شد و تمام شد دیگر اختلاف تمام شد به گونه ای که انگار دیگر اختلافی نیفتاده است.

امروزه بحث وصلت بین دو تیره و طایفه به دلیل اختلاف یا همان بده بستان کم تر اتفاق میفتد چرا که اکثرا طایف ها  و تیره ها با هم وصلت کرده اند و یک جورهایی فامیل سببی هستند.

۰ نظر ۱۱ تیر ۰۰ ، ۱۲:۲۱
عباسعلی بزی

سرهنگ بَزی فرمانده سپاه قصر قند

۰ نظر ۱۹ اسفند ۹۸ ، ۱۷:۱۹
عباسعلی بزی

شاعر حسینعلی بزی شاعر معاصر شعر نو.    از جمله از اشعار ایشان می توان به.     هم درد ، یک جرعه انتظار ، آدرس، من و تو ، فقط همین، گل های پژمرده، یار ، جای من کنج اتاقم خالیست ، گلستان ظلم            نام برد.  برای دیگر اشعار و نوشته های ایشان می توانید به سایت شعر نو و نام ایشان را در سایت شعر نو  جست و جو کنید.

۳ نظر ۱۵ آذر ۹۵ ، ۰۰:۰۰
عباسعلی بزی
پروفسور «کمال سرابندی» متولد ۱۴ آبان ۱۳۳۵ در زابل و وابسته به طایفه سربندی می باشد که خانواده پدری اش در حال حاضر در شهرکرج زندگی می کنند،وی عضو شورای مشورتی ناسا،استاد مهندسی برق و علوم کامپیوتری و مدیر آزمایشگاه پرتو افشانی دانشگاه میشیگان آمریکا و دریافت کننده جایزه هری راسل ۱۹۹۷میلادی است.
 
او یکی از رهبران و محققین جهان در زمینه اسباب آلات کنترل از راه دور و ماکرویو است.
 
 
پرفسور کمال سرابندی نابغه ای با 18 دکترا,کمال سرابندی کیست,عکس های کمال سرابندی پرفسور نام آور ایرانی آمریکایی,نابغه ترین فرد جهان کمال سرابندی,چهره علمی
 
 
سرابندی یک روش علمی و عملی در فن مهندسی مایکرویو بوجود آورده اند که ظرفیت حوزه مایکرویو رادار را چندین برابر نموده و مورد استفاده قرار گرفته که جزء پیشرفته ترین و دقیق ترین مدلهای ریاضی می باشد و نیز ایشان با استفاده ازسیستمهای جدیدتصویری رادار به تحقیق و تجسس دراطراف کره زمین و فضای سبز اقدام نموده است.پروفسور سرابندی دروس جدیدی را بجای دروس گذشته در دوره دکترا و فوق دکترا بکار گرفته است.
۲ نظر ۲۷ مهر ۹۵ ، ۲۳:۳۸
عباسعلی بزی

طایفه  بزیاز طوایف سیستان است. این طایفه و طایفه شهرکی و برخی طوایف دیگر سیستانی مانند:جر، جهانتیغ، و... تا زمان تیمور گورکان به نام ممسنی یا ممسنی نخعی نامیده می‌شدند. تیموراکثریت جمعیت طوایف شهرکی و سرابندی ممسنی را به لرستان و همدان در غرب ایران و عده‌ای را به سمرقند تبعید کرد، و استفاده از نام ممسنی را برای آنها ممنوع کرد. شهرکی‌ها و سربندی ها (سرابندی‌ها بعدی) در چند موج مهاجرت در زمان شاهرخ فرزند تیمور، در دوره صفویه و آخرین بار به دستور نادرشاه از غرب ایران به سیستان برگشتند. شهرت طوایف سیستانی ممسنی به نخعی و انتساب آنها به مالک اشتر نخعی و شهرک مرزبان پارس از پدیده‌های شگفت است که به روزگار شکست ساسانیان از اعراب مسلمان برمی گردد

بزی ها در چند نسل در ممسنی زندگی کرده و سپس با تغییر پادشاهی  عده ی زیادی از آن هابه سیستان بازگشتند

شهرک مرزبان پارس در زمان یزدگرد ساسانی ریاست عشایر پارس را که به کردان پارسی معروف بودند، به عهده داشت.

به گفته مورخین اسلامی شهرک در سواحل خلیج فارس به مقابله بامسلمانان شتافت و پس از نبردی بزرگ همراه با بسیاری از جنگجویان طوایف کردان (لران) پارسی کشته شد. روایات شفاهی قدیمی ممسنی‌های سیستانی بیانگر این است که شهرک پهلوانی بی همتا بود در نبردی تن به تن از امام علی شکست خورد و به وی گروید و مسلمان شد. شهرک به دلیل استفاده از نشان اژدها که نماد خاندان رستم بود به شاه اژدها یا مالک اژدر معروف بود. پس از مرگ یزدگرد ساسانی، شماری از جنگجویان ممسنی به عراق و عربستان رفتند و در سپاه امام علی خدمت می‌کردند و پس از شهادت امام حسین به لشکر مختار و ابراهیم فرزند مالک اشتر نخعی پیوستند. شگفتا که نام و لقب مالک اشتر نخعی همانند مالک اژدر لقب شهرک بود و عنوان پارتی نخرر که بین ممسنی‌ها به کار می‌رفت با نام قبیله نخع شباهت داشت. و از همان زمان بین ممسنی‌ها و نخعی‌ها هوادار امام علی پیوندهای قومی ایجاد شده است. انتساب طوایف ممسنی‌ها سیستانی به مالک اشتر نخعی و شهرک زرتشتی ملقب به مالک اژدر (شاه اژدها) باعث سردرگمی نسب شناسان این طوایف و مورخین محلی سیستانی شده است. ممسنی‌های استان فارس خود را از تبار رستم زابلی جهان پهلوان ایران می دانند.

ممسنی‌ها از بازماندگان اتحادیه پارتی سکایی حاکم بر سیستان بوده‌اندکه در نخستین سال‌های به قدرت رسیدن پارتیان (اشکانیان) به استان فارس رفته‌اند. آتشکده پارتی نوراباد ممسنی معروف به میل اژدها یادگار سکونت خاندان سورن در ممسنی واقع در پارس باستان می‌باشد.سورنا -سردار معروف اشکانی که ریاست خاندان سورن را به‌عهده داشت- علاوه بر فرمانروایی در سیستان، در بخشی از استان فارس که به نام شهرستان ممسنی معروف است املاکی داشت. سورنا به‌دلیل محبوبیت در ایران به دستور ارد اشکانی در کمین‌گاهی در ممسنی فارس کشته شد. شهرستان رستم ممسنی و بخش سورنای آن یادمانهای سورن هادر ممسنی است. شهرک خود از تبار سورن رستم بوده است. از دوران پیش از اسلام تا زمان زندیه بین طوایف ممسنی سیستانی و بلوچ و لر در استان فارس ارتباط وجود داشته است و حکومت قاجار به تحریک استعمارگران اقدامات بسیاری برای سرکوب طوایف ممسنی در فارس و سیستان بلوچستان بعمل آورد.

سرداران  بزی و سرابندی و شهرکی در زمان حکومت ملوک کیانی سیستان، چندین قرن فرماندهی سپاهیان سیستانی را به‌عهده داشتند، و با کمک طوایف بلوچ براهویی ممسنی دفاع از مرزهای شرقی سرزمین ایران مدیون جانفشانی‌های آنان بوده است.

۲ نظر ۲۷ مهر ۹۵ ، ۲۳:۳۷
عباسعلی بزی
۰ نظر ۰۸ مهر ۹۵ ، ۲۲:۴۲
عباسعلی بزی
۵ نظر ۲۰ شهریور ۹۵ ، ۰۲:۳۱
عباسعلی بزی
۰ نظر ۲۰ شهریور ۹۵ ، ۰۲:۱۷
عباسعلی بزی
۱ نظر ۱۵ شهریور ۹۵ ، ۲۳:۲۹
عباسعلی بزی
۰ نظر ۱۲ شهریور ۹۵ ، ۲۱:۲۰
عباسعلی بزی